Divadelní představení pro žáky 2. stupně

Každoročně se v rámci výuky českého jazyka snažíme s žáky navštívit několik divadelních představení.

Letos se hned v říjnu 9. třídy vydaly do Mahenova divadla na hru Leopoldstadt, která mapuje osudy židovské rodiny na pozadí historických událostí. Žáci tak měli možnost sledovat proměny doby od Rakouska-Uherska až po 60. léta 20. století.

V prosinci jsme se sedmáky a osmáky vyrazili na předvánoční klasiku – balet Louskáček. Prostředí Janáčkova divadla a adventní trhy atmostéru jen podpořily. Žáci se nejdříve v hodinách hudební výchovy seznámili s příběhem, aby pro ně pak sledování baletu bylo srozumitelnější. Podle ohlasů se jednalo o velice vydařené představení, které se žákům moc líbilo.

Sofie Lea Hůrská, 7. B:

Balet byl absolutně fenomenální. Zaujme vás to nejen vizuálně, ale i hudbou a zajímavým dějem. Nejvíce se mi líbil Květinový valčík. Kostýmy v této scéně vypadaly opravdu nádherně.

Barbora Malhocká, 7. B:

Každý tanec byl něčím speciální, některé byly hodně živé a plné energie, další zase něžné. Nejlepší scéna byla s myškami, působilo to na mě mile, rozkošně a trochu vtipně. Rozhodně bych Louskáčka doporučila všem, protože z něj mám opravdu skvělý zážitek.

 

V lednu a únoru 8. třídy ještě čeká Lucerna v Mahenově divadle, kouzelná hra o dobru a zlu, která je vůbec nejhranější českou hrou vůbec.

Adresa školy

Základní škola Břeclav, Slovácká 40
příspěvková organizace
Slovácká 2853/40, 690 02 Břeclav 

Ředitel školy

Mgr. Martin Janošek
Telefon: +420 515 518 101
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fakturační údaje

IČ: 60680709
ČÚ: 86-1846600207/0100