Starší futsalisti si ve ŠkoFL9 zajistili taktéž postup

Ve středu 8. listopadu 2023 se ve sportovní hale ve Strážnici u Purkyňova gymnázia konalo úvodní kolo Školské futsalové ligy 9, které se letos účastníme už potřetí v řadě. Kromě našeho výběru a domácí Strážnice se turnaje zúčastnilo ještě družstvo z nedalekého Veselí nad Moravou.

Hrálo se každý s každým 2x15 min systémem 4+1 s platnými pravidly futsalu. Hřiště bylo podstatně menší a našemu týmu příliš nevyhovovalo, ale všichni samozřejmě měli stejné podmínky.

První zápas jsme sehráli proti Církevní ZŠ Veselí nad Moravou, které do turnaje vstoupilo s velice početnou soupiskou. Vedení jsme se poměrně rychle ujali my po trefě Matěje Režňáka po rohovém kopu, soupeř ale po naší velké chybě do přestávky srovnal. Po změně stran jsme ale opět hráli s míčem především my a po zásluze jsme se dostali hned do dvoubrankového vedení, a to po zásazích Michala Šálka a Filipa Kepáka. Soupeř po šťastné akci ještě v závěru korigoval skóre, tři body jsme ale brali my za vítězství 3:2.

Druhé utkání Strážnice ovládla v poměru 5:1 nad Veselím. Před třetím zápasem tak už bylo jasno, že do dalších bojů postupují oba týmy, jak domácí Strážnice, tak i my ze Slovácké Břeclav.

Vzájemný duel měl dobré tempo a dlouho byl stav bezbrankový, opět ale po naší velké chybě přišel trest v podobě první branky Strážnice. Ve druhé půli jsme chtěli přebrat otěže zápasu my, jenže jsme na pár minut polevili a výsledkem byly další tři góly v rychlém sledu za sebou. Skóre jsme ještě upravili, další naše šance ale využity nebyly, a tak jsme bohužel prohráli v poměru 1:4.

Náš tým postupuje z druhého místa do dalšího kola v Hustopečích, vítězný celek ze Strážnice si zahraje skupinu někde na východ od svého města, takže to pro oba dopadlo skrz dopravu asi nejlépe, jak mohlo.

Klukům gratulujeme k pěkným výkonům a přejeme hodně štěstí v dalších bojích!

Výsledky:

1. zápas

ZŠ Břeclav, Slovácká 40 – CZŠ Veselí nad Moravou 3:2 (1:1)

Branky: Režňák, Šálek, Kepák

2. zápas

ZŠ Břeclav, Slovácká 40 – ZŠ Strážnice 1:4 (0:1)

Branky: vlastní

Reprezentanti: Marek Klenovec, Matěj Režňák, Michal Šálek, Filip Kepák, Tomáš Kurial, Martin Beránek, Štěpán Frýdek, Vladimír Kubík

Za tým tělocvikářů Honza Hloch

Adresa školy

Základní škola Břeclav, Slovácká 40
příspěvková organizace
Slovácká 2853/40, 690 02 Břeclav 

Ředitel školy

Mgr. Martin Janošek
Telefon: +420 515 518 101
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fakturační údaje

IČ: 60680709
ČÚ: 86-1846600207/0100