Fotbalisti berou první místo, finále rozhodla penalta v poslední minutě

V úterý 10. října 2023 se na hřišti v Lanžhotě (Stadion Na Pastvisku) rozehrál již třetí ročník Školského fotbalového poháru, který organizuje OFS Břeclav. Kromě nás a domácí ZŠ Masarykova Lanžhot se na turnaji představily ještě další dvě školy – ZŠ Komenského Břeclav a ZŠ Kupkova Břeclav.

První semifinálový zápas jsme odehráli proti ZŠ Komenského Břeclav, a přestože první poločas skončil bez branek, ve druhé půli jsme naši převahu využili a po trefách Vladimíra Kubíka a Šimona Lisoně jsme zvítězili poměrem 2:0.

Ve finále jsme narazili na domácí ZŠ Masarykova Lanžhot. I v tomto zápase jsme byli herně lepší, drželi jsme míč na svých kopačkách, ale branka stále nepřicházela. Střela Martina Beránka skončila na břevně, a i další šance zůstaly nevyužity. Teprve až v poslední minutě byl v šestnáctce faulován Vladimír Kubík a nařízenou penaltu proměnil Marek Klenovec.

Vítězství 1:0 nám zajistilo nejen první místo na turnaji, ale i postup do jarní finálové skupiny o celkové 1. – 4. místo. Klukům k úspěchu gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci naší školy. Hodně štěstí v jarních bojích!

Výsledky:

Semifinále

ZŠ Břeclav, Slovácká 40 – ZŠ Komenského Břeclav 2:0 (0:0)

Branky: Kubík, Lisoň

Finále

ZŠ Břeclav, Slovácká 40 – ZŠ Masarykova Lanžhot 1:0 (0:0)

Branky: Klenovec (pen.)

Reprezentanti: Klenovec Marek, Režňák Matěj, Šálek Michal, Frýdek Štěpán, Skoupý Filip, Kurial Tomáš, Gargulák Pavel, Kubík Vladimír, Beránek Martin, Lisoň Šimon, Lakatos Erik, Jurček Adam, Kepák Filip, Doležal David, Novotný Lukáš, Procházka Matyáš

Za tým tělocvikářů Honza Hloch

Adresa školy

Základní škola Břeclav, Slovácká 40
příspěvková organizace
Slovácká 2853/40, 690 02 Břeclav 

Ředitel školy

Mgr. Martin Janošek
Telefon: +420 515 518 101
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fakturační údaje

IČ: 60680709
ČÚ: 86-1846600207/0100