Dopoledne s vědou na Gymnáziu Břeclav

Druhý květnový pátek se třída 8.B vydala na návštěvu gymnázia v Břeclavi, kde probíhal projektový den s názvem Klimatické změny.

Celé dopoledne bylo rozděleno do čtyř částí, které postupně naši žáci absolvovali. Nejdříve zhlédli science show na téma „CO2 se děje?“. Na pokusech plných chladu, mlhy, barev a bublin objevili praktické využití oxidu uhličitého. Zabředli i do environmentálních problémů, které oxid uhličitý způsobuje. Se suchým ledem si ukázali levitující bubliny i barvu měnící koktejly plné mlhy.

Ve druhé částí navštívili mobilní digitální planetárium, kde zhlédli dokumentární film na téma Klimatické změny. Poté následovala zdravověda. Všichni žáci si vyzkoušeli, jak správně a efektivně poskytnout první pomoc. Návštěvu gymnázia zakončili chemickou dílnou, kde viděli nejen sérii chemických pokusů, ale dozvěděli se i mnoho nových a užitečných informací o fosilních palivech.

Celé dopoledne bylo doprovázeno badatelsky pohodovou atmosférou. Tímto děkujeme gymnáziu Břeclav za pozvání a těšíme se na další spolupráci.

Za přírodovědný tým

Mgr. Jitka Chorvátová

Adresa školy

Základní škola Břeclav, Slovácká 40
příspěvková organizace
Slovácká 2853/40, 690 02 Břeclav 

Ředitel školy

Mgr. Martin Janošek
Telefon: +420 515 518 101
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fakturační údaje

IČ: 60680709
ČÚ: 86-1846600207/0100