Fotbalisti berou stříbro, finále rozhodly až penalty

Ve čtvrtek 13. října 2022 se na fotbalovém hřišti ve Velkých Bílovicích konal jeden z turnajů Školského fotbalového poháru pod záštitou OFS Břeclav. V kategorii II. stupně (6. – 9. třída) se v Bílovicích sešly celkem čtyři týmy, kromě domácího výběru a ZŠ Slovácká Břeclav to byly ještě týmy ZŠ Moravský Žižkov a ZŠ Masarykova Lanžhot. Hrálo se podle platných pravidel fotbalu, jen hrací doba byla zkrácena na 2 x 20 min.

Na turnaj vyrazilo naše mužstvo složeno převážně z žáků sedmých a osmých tříd, deváťáci byli pouze dva. I přesto výběr ZŠ Slovácká Břeclav předvedl velice dobrý výkon, za který se rozhodně nemusí stydět, právě naopak.

V semifinále jsme změřili síly s domácím týmem ZŠ Velké Bílovice a bylo to poměrně jednostranné utkání. V prvním poločase se na listinu střelců zapsali Matěj Režňák a Vladimír Kubík, po změně stran upravil na konečných 3:0 pro nás kapitán Patrik Totka. Konečné skóre mohlo být ještě daleko vyšší, spousta šancí ale zůstala neproměněna.

Ve finále jsme narazili na ZŠ Masarykova Lanžhot, která svoje semifinále zvládla poměrně jednoznačně – 5:1 s Moravským Žižkovem. Hned čtyřikrát se trefil útočník a kapitán Darmovzal. Právě tohoto hráče se nám sice podařilo pohlídat a nepustit ho do žádné velké šance, přesto skóre zápasu otevřel po naší chybě lanžhotský Uher.

Ještě v průběhu prvního poločasu se nám podařilo zásluhou Michala Šálka srovnat na 1:1. Ve druhé dvacetiminutovce už byl k vidění spíše bojovný duel, a když jsme neproměnili dvě solidní šance v závěru, šlo se na pokutové kopy. Tam byl bohužel o něco úspěšnější Lanžhot, a tak jsme turnaj zakončili na solidní druhé příčce.

Všem hráčům děkujeme za skvělou reprezentaci naší školy a gratulujeme ke druhému místu!

Semifinále:

ZŠ Břeclav, Slovácká ZŠ Velké Bílovice 3:0

Branky: Režňák, Kubík, Totka

ZŠ Lanžhot ZŠ Moravský Žižkov 5:1

Branky: Darmovzal 4x, Uher Vojta - Dvořák

Zápas 3. místo:

ZŠ Moravský Žižkov ZŠ Velké Bílovice 4:1

Branky: Dvořák 4x - Kmenta

Finále:

ZŠ Břeclav, Slovácká ZŠ Lanžhot 1:1 (3:4 pen.)

Branky: Šálek - Uher Vojta

Reprezentanti školy: Totka Patrik, Jaroš Antonín (oba 9.A), Klenovec Marek, Režňák Matěj, Šálek Michal (všichni 8.A), Kubík Vladimír (8.B), Čapka Ondřej, Gargulák Pavel (oba 8.C), Lakatos Erik, Frýdek Štěpán, Jurček Adam, Beránek Martin (všichni 7.A), Kepák Filip (7.B), Marinkov Christo, Procházka Matyáš (oba 7.C)

Za tým tělocvikářů Honza Hloch

Adresa školy

Základní škola Břeclav, Slovácká 40
příspěvková organizace
Slovácká 2853/40, 690 02 Břeclav 

Ředitel školy

Mgr. Martin Janošek
Telefon: +420 515 518 101
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fakturační údaje

IČ: 60680709
ČÚ: 86-1846600207/0100