Zpráva z výletu do Prahy očima žáků 5.C

Dne 27.5.2022 jsme jeli na výlet do Praha společně s mojí třídou a naší paní učitelkou Eliškou Ščukovou.  Spolu s rodiči jsme brzy ráno čekali na nádraží na příjezd vlaku. Cesta byla dlouhá, ale čas jsme si zkrátili hraním her. Po třech hodinách jsme dojeli na konečnou zastávku Praha – hlavní nádraží.

            Na Václavském náměstí se k nám připojila průvodkyně Jana, která nás provázela až k Muzeu Karlova mostu. Zde následovala prohlídka a ukázka, jak se pracovalo na jeho stavbě. Následovala plavba lodí po Vltavě, ze které jsme viděli také Národní divadlo a překrásné panorama Hradčan.  Výjezd lanovkou na Petřín byl super. Zastavili jsme se také u Pražského orloje, kterému dominují velké hodiny, z nichž každou hodinu vykukují apoštolové. Také jsme se prošli po Karlově mostu. Ke konci výletu nám začalo pršet, ale i tak jsme si to moc užili. Překvapilo nás, že z Petřínské rozhledny je vidět, jak je Praha opravdu velká. Po celodenním putování byla zpáteční cesta vlakem klidná.

            Na tento výlet jsme se opravdu těšili, navštívili jsme místa, která jsme opravdu chtěli vidět a rozhodně se do Prahy vrátíme.

23.6.2022                                                                              

Zapsaly: Kristýna Borovcová,

Laura Gergelová a Sofie Lea Hůrská

 

Adresa školy

Základní škola Břeclav, Slovácká 40
příspěvková organizace
Slovácká 2853/40, 690 02 Břeclav 

Ředitel školy

Mgr. Martin Janošek
Telefon: +420 515 518 101
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fakturační údaje

IČ: 60680709
ČÚ: 86-1846600207/0100