Republikové finále Štafetového poháru

Družstvo 16 žáků z 1. stupně naší školy ve složení Alžběta Španihelová, Veronika Řezníček, Adéla Kantorová, Majka Tranová, Henry Chibundu Dvořák, Martin Barcůch, Filip Režňák, Jaroslav Trecha (z 2.-3. ročníku) a dále Karla Kejlová, Karin Izsófová, Barbora Nešporová, Michaela Frýdková, Matěj Šupálek, Ondřej Hollý, Ondřej Šálek a Matěj Šesták (4.-5. ročník) se po vítězstvích v okresním i krajském kole probojovalo do kola republikového.

Republikové finále Štafetového poháru se konalo ve čtvrtek 25. května 2022 v Benešově   u Prahy. Do Benešova odjížděli sportovci oslabeni o nejlepšího běžce ze 3. třídy Henryho Dvořáka, který onemocněl a ze dne na den ho musel nahradit druhák Dominik Mráz. Za cíl si vytkli podat co nejlepší výkon a umístit se co nejvýše v žebříčku nejlepších družstev v republice.

Po první části závodu, kdy se běžela štafeta mladších na 8 x 100 m, bylo zřejmé, že svého cíle nedosáhnou. Jedna z předávek se nevydařila podle jejich představ, proběhla až mimo předávací území, a družstvo Slovácké dostalo krutou penalizaci 10 minut, což prakticky zhatilo veškeré naděje na dobré umístění.

I když se starší děti nehodlaly vzdát snu o lepší umístění a podaly bojovný výkon ve  štafetě na 8 x 100 m, stejně jako se vydařila i obě smíšené štafety na 8 x 200 m, desetiminutová penalizace zařadila družstvo až na závěr startovního pole.

Pro mladé sportovce byla tak účast v republikovém finále Štafetového poháru v Benešově především velkou sportovní zkušeností. Příští rok budou moci opět bojovat v postupových kolech, ale to už ve změněném složení.

Mgr. Lenka Žilínková

Fotografie Lenka Žilínková a Václav Šálek

Adresa školy

Základní škola Břeclav, Slovácká 40
příspěvková organizace
Slovácká 2853/40, 690 02 Břeclav 

Ředitel školy

Mgr. Martin Janošek
Telefon: +420 515 518 101
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fakturační údaje

IČ: 60680709
ČÚ: 86-1846600207/0100