Fotbalistky bojovaly ve Školské lize!

Loňský rok byl pro Slováckou ve Školské futsalové lize velice úspěšný! Mladší kluci se dokázali postupně probojovat až do republikového kola mezi nejlepších osm týmů v Česku, přičemž ani dvě výhry v tomhle kole nestačily na postup do velkého finále. A teď se na ně snažily navázat i naše holky. Ženský tým jsme do letošní Školské futsalové ligy přihlásili z toho důvodu, že na Slovácké momentálně máme hned dvě aktivní hráčky, a sice Adelinu Sotchi a Sabinu Moore.

V kategorii IV (8. – 9. třída) jsme se představili ve středu 30. listopadu ve sportovní hale v Rousínově, a v podstatě šlo rovnou již o republikové kolo. V soutěži bylo celkem osm týmů, čtyři hráli semifinále Západ a čtyři pak semifinále Východ.

Právě v našem východním semifinále jsme narazili nejprve na Přerov, který loni obsadil v celé ČR 2. místo. Výsledná porážka 0:5 byla vcelku pozitivní (další soupeř prohrál s Přerovem hned 0:14), navíc jsme měli i nějaké příležitosti na vstřelení gólu.

Druhý zápas byl pro nás klíčový v boji o postup, bohužel ale po jedné naší chybě jsme s Hradcem nad Moravicí (u Opavy) nakonec prohráli těsně 0:1. Byli jsme však přinejmenším vyrovnaným soupeřem a spousta našich šancí zůstala nevyužita.

Velké naděje jsme vkládali alespoň do posledního utkání, kde jsme se střetli s Moravskou Třebovou. Bohužel jsme ale po našich chybách dostali dva góly do prázdné branky a ani trefa Adeliny Sotchi neodvrátila porážku – 1:2.

I přes tři prohry ve třech zápasech ale převažují pozitiva. Mnoho holek si fotbal vyzkoušelo párkrát až nedávno a tohle byl pro ně první ostrý start, a nutno říct, že obstály. Dva zápasy byly jen o gól, při troše štěstí mohly výsledky vypadat trochu jinak.

Děkujeme všem holkám za vzornou reprezentaci naší školy na Školské futsalové lize a doufejme, že podobné akce budou přibývat. A snad to pro ně byl dobrý sportovní zážitek, přestože třeba k fotbalu nemají úplně nejblíž.

Reprezentantky školy: Sabina Moore, Karolína Režňáková, Veronika Padělková, Nikol Slámová, Šárka Bartošová, Monika Figurová (všechny 8.A), Veronika Vlašicová, Nicol Jungová, Natálie Němcová, Linda Venosová (všechny 9.A), Adelina Sotchi, Amálie Poláčková (obě 9.D)

Góly: Adelina Sotchi – 1

Výsledky:

ZŠ Břeclav, Slovácká 40 – Přerov 0:5 (0:3)

ZŠ Břeclav, Slovácká 40 – Hradec nad Moravicí 0:1 (0:1)

ZŠ Břeclav, Slovácká 40 – Moravská Třebová 1:2 (0:1)

Za tým tělocvikářů Honza Hloch

Adresa školy

Základní škola Břeclav, Slovácká 40
příspěvková organizace
Slovácká 2853/40, 690 02 Břeclav 

Ředitel školy

Mgr. Martin Janošek
Telefon: +420 515 518 101
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fakturační údaje

IČ: 60680709
ČÚ: 86-1846600207/0100