Slovácká na republikovém finále ATLETICKÉHO ČTYŘBOJE 2021-22

Ve středu 12. října 2022 se konalo v Opavě republikové finále nejlepších vícebojařů v kategorii mladšího žactva. Naše škola se na tuto akci nominovala vítězstvím v krajském kole v minulém školním roce. Z loňských sedmáků se však přes prázdniny stali starší žáci, Slovácka tedy vyslala na tuto akci nejlepší závodníky a závodnice z letošních 6. a 7. tříd.

V den závodu nás přivítalo příjemné počasí, slunečno a bezvětří. První disciplína dopadla velmi dobře. V běhu na 60 m odvedli všichni ze Slovácké svůj lepší standart a to bylo dobré znamení.

V dalších disciplínách - u chlapců v hodu míčkem, u dívek ve skoku vysokém nebo dalekém – se všem dařilo své nejlepší osobní výkony buď zlepšit nebo zopakovat podobnou hodnotu. Po dvou disciplínách byly dívky na nečekaném a výborném třetím místě, chlapci se také drželi na čelních pozicích.

Třetí kolo disciplín bylo klíčové pro rozhodující umístění. Bohužel míček dívek není naše silná disciplína, takže holky v celkovém pořadí trochu klesly. Chlapcům se naopak dařilo hlavně ve skoku vysokém a svoje průběžné umístění si vylepšili na skvělé třetí místo.

         Ve vytrvalostním běhu (600 a 800m) všichni běželi, co jim síly stačily. U děvčat to stačilo celkově na krásné 6. místo ze zúčastněných čtrnácti družstev, chlapci si udrželi fantastickou 3. pozici v konkurenci jedenácti týmů a získali bronzové medaile. V jednotlivcích se nejlépe umístil Štěpán Frýdek a to na 5. místě.

         Všem závodníkům děkujeme za skvělé výkony a za to, jakým způsobem celou akci zvládli. Školu, obec a jihomoravský kraj na této akci vzorně reprezentovali tito žáci: Kateřina Kachyňová, Tereza Průdková, Viktorie Šebestíková, Adéla Šimíková, Karolína Weinerová, Antonín Baránek, Martin Beránek, Tomáš Dvořák, Štěpán Frýdek a Filip Kepák.

                                                                                                          tělocvikáři

Adresa školy

Základní škola Břeclav, Slovácká 40
příspěvková organizace
Slovácká 2853/40, 690 02 Břeclav 

Ředitel školy

Mgr. Martin Janošek
Telefon: +420 515 518 101
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fakturační údaje

IČ: 60680709
ČÚ: 86-1846600207/0100