Medailové úspěchy Slovácké na republikovém finále Olympijského víceboje

Ve dnech 8. – 9. září se konalo v Brně v krásném sportovním areálu Pod Palackého vrchem republikové finále Sazka olympijského víceboje.

Naše škola je dlouholetým účastníkem této velkolepé sportovní akce a až na jeden ročník se zúčastnila všech finálových klání. Třináctý ročník této akce byl ve znamení velkých zlepšení našich borců, a to se samozřejmě projevovalo na průběžném pořadí. Po prvním dnu, kdy měli závodníci za sebou pět disciplín, se ocitl břeclavský tým překvapivě na druhém místě ze čtyřiceti pěti týmů, které se sem probojovaly z celé ČR.

Druhý den žáci ze Slovácké pokračovali ve výborných výsledcích, a tak nakonec po dlouhých dvanácti letech přivezli do Břeclavi medaili z této akce. Celkové třetí místo je obrovským úspěchem, protože do této soutěže se přihlašuje čím dál více škol.

Dalším velkým úspěchem bylo jednoznačné vítězství Lukáše Drobiliče, který vyhrál kategorii chlapců ročníku 2009.

Pod naším úspěchem jsou podepsání tito sportovci: Lukáš Drobilič, Dominik Meissner, Sebastián Zugar, Matěj Režňák, Nikol Slámová, Veronika Padělková, Anička Škápíková a Eliška Baránková.

Velké poděkování patří také rodičům, kteří podporovali družstvo během závodů, ale rovněž olympioničce Adolfíně Tačové (držitelce stříbrné medaile v soutěži družstev žen z LOH 1960 a LOH 1964), která byla patronkou našeho týmu, a v neposlední řadě zástupci policie ČR Robinovi, který nám pomáhal s organizačními záležitostmi během celých závodů.

Všem závodníkům gratulujeme a děkujeme za nejen sportovní reprezentaci.

Adresa školy

Základní škola Břeclav, Slovácká 40
příspěvková organizace
Slovácká 2853/40, 690 02 Břeclav 

Ředitel školy

Mgr. Martin Janošek
Telefon: +420 515 518 101
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fakturační údaje

IČ: 60680709
ČÚ: 86-1846600207/0100