Naše poslední dobrodružství

V 7:30 jsme měli sraz na nádraží. Cesta rychle utekla, a tak jsme za chvíli byli na místě.

Hned po té jsme šli do motýlího domu Papilonia, kde byli velcí motýli, želvy a ptáčci. Viděli jsme tam i kukly, ze kterých se potom motýli vylíhnou. Ti si na nás mohli i sedat. Pro některé to bylo nejspíše nové dobrodružství, ale třeba pro Elišku spíše zkušenost, že motýli tedy NE! 😊

Také jsme jeli, nebo spíše šli, na radnici, kde byl krokodýl/drak, ke kterému se vázala velmi zajímavá pověst. Zaujalo nás také dřevěné kolo na zdi, které podle pověsti dokutáleli z Lednice.

Pak jsme šli pěšky do Vaňkovky, kde jsme měli 2hodinový rozchod po skupinkách. Naobědvali jsme se tam, chodili po obchodech a koupili si nějaké suvenýry.

Nakonec jsme jeli tramvají do Jump parku, museli jsme si koupit i protiskluzové ponožky, někteří je ale měli už z domu. V Jump parku to byla velká zábava! Byla tam opičí dráha, trampolíny, ze kterých jsme mohli skákat do pěnových kostek, nebo na stěny. Ještě dnes mě bolí svaly!

Cesta domů byla velká legrace. Seděli jsme na zemi v mezivagóně (snad je to správně), takže prostě nejlepší výlet na světě!!!

napsaly Eliška Švirgová a Nikol Hlaváčová, žákyně 5. B

fotky poskytli žáci 5. B

Adresa školy

Základní škola Břeclav, Slovácká 40
příspěvková organizace
Slovácká 2853/40, 690 02 Břeclav 

Ředitel školy

Mgr. Martin Janošek
Telefon: +420 515 518 101
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fakturační údaje

IČ: 60680709
ČÚ: 86-1846600207/0100