Oslabený tým fotbalistů v kraji neuspěl

V úterý 14. června 2022 se na stadionu v Blansku (ul. Mlýnská) konalo krajské kolo v malém fotbale. Celkem se sešlo v naší kategorii III (6. – 7. třída) pět týmů, kromě naší ZŠ Břeclav Slovácká se zúčastnily ještě základní školy z Boskovic, Velké n. Veličkou, Kuřimi a brněnský Úvoz. Hrálo se na polovinu hřiště systémem 6+1 podle pravidel FAČR malého fotbalu.

Znojmo, které úspěšně bojovalo v zimě na Školské futsalové lize, se na poslední chvíli z turnaje odhlásilo. A daleko jsme k tomu neměli ani my, protože hned několik našich kluků se nemohlo krajského kola z různých důvodů zúčastnit. Nakonec chyběli hned čtyři klíčoví hráči z první pětky, takže jsme do Blanska odcestovali se značně nekompletním týmem.

I přesto jsme ale rozhodně nepropadli a předvedené výkony i výsledky rozhodně nebyly nejhorší. Hned v prvním zápase jsme remizovali 1:1 s Boskovicemi, v dalším utkání jsme pak prohráli 0:1 s Kuřimí. S tímto soupeřem (který později hrál finále) jsme ale měli daleko více šancí a nakonec rozhodla přísně nařízená penalta.

I v dalším duelu jsme si vybrali smůlu, když jsme vedli 1:0 nad Velkou n. Veličkou a náš soupeř šťastně srovnal krásnou střelou téměř z poloviny hřiště. Na závěr skupiny jsme pak prohráli 0:3 s brněnským Úvozem, který byl nad naše síly, byť jsme si pár slibných příležitostí ke skórování vytvořili.

V pětičlenné skupině jsme měli stejně bodů (2) jako Boskovice a Velká nad Veličkou, o našem nepostupu do bojů o medaile nakonec rozhodl nižší počet vstřelených gólů při shodném skóre.

I přesto jsme ale obsadili páté místo v krajském kole malého fotbalu, což rozhodně není žádný velký neúspěch, přestože po skvělých výkonech v zimní Školské futsalové lize (postup mezi 8 nejlepších v Česku) byla očekávání o něco vyšší. Děkujeme všem za dobrou reprezentaci naší školy!

Zápasy

ZŠ Břeclav Slovácká – Boskovice 1:1 (1:1)

ZŠ Břeclav Slovácká – Kuřim 0:1 (0:0)

ZŠ Břeclav Slovácká – Velká nad Veličkou 1:1 (0:0)

ZŠ Břeclav Slovácká – Úvoz Brno 0:3 (0:2)

Reprezentanti školy: Klenovec Marek, Šálek Michal (oba 7.A), Čapka Ondřej, Gargulák Pavel (oba 7.C), Lakatos Erik, Frýdek Štěpán, Dvořák Tomáš (všichni 6.A), Kepák Filip, Kurial Tomáš (oba 6.B)

Střelci: Kepák, Frýdek

Za tým tělocvikářů Honza Hloch

Adresa školy

Základní škola Břeclav, Slovácká 40
příspěvková organizace
Slovácká 2853/40, 690 02 Břeclav 

Ředitel školy

Mgr. Martin Janošek
Telefon: +420 515 518 101
E-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Fakturační údaje

IČ: 60680709
ČÚ: 86-1846600207/0100